Over Papa John’s

Onze succesvolle geschiedenis

“Bak een betere pizza en de wereld ligt aan je voeten”

Deze slogan is de basis van onze manier van denken bij Papa John’s. Al sinds onze oprichter, John Schnatter, in 1972 zijn eerste pizza’s bakte voor klanten in de kroeg van zijn vader in Indiana.

Mijlpalen

ABOUT US_1

Wie is Papa John?

John’s vader, Robert Schnatter, en zijn opa, “Papaw” Ackerson, heeft John vanaf het begin het belang van hard werken geleerd
Op 15 jarige leeftijd kreeg John zijn eerste baantje bij Rocky’s Sub Pub, een lokale pizzeria. Hier werkte hij zichzelf omhoog van afwasser tot pizzabakker. Dit was voor John zijn inspiratiebron om zelf een pizzeria te openen met een betere kwaliteit pizza.

John heeft zijn diploma “Business” behaald op Ball State University. Hij werkte in zijn vaders restaurant, Mick’s Lounge. Nadat John ondervond dat het restaurant van zijn vader op het punt stond om failliet verklaard te worden, verkocht John zijn Camaro Z28 uit 1972 voor $2,800 om de business te redden.

John besloot de bezemkast van Mick’s Lounge leeg te halen en kocht gebruikte apparatuur van restaurants. Hij begon pizza’s te verkopen via de achterdeur van de bar. Papa John’s Pizza was geboren.

Betere pizza

Wij willen dat iedereen, waar dan ook op de wereld, net zoveel van onze pizza’s houden als wij dat doen. Om die reden focussen wij op details en kwaliteit en daarbij weigeren wij compromissen te sluiten bij het leveren van de beste mogelijke pizza. Iedereen die over de hele wereld voor Papa John’s werkt deelt deze visie.

Nooit bevroren, onze deeg vormt de basis van ons succes

Bij Papa John’s wordt het deeg bij onze deegfabriek klaargemaakt dat vervolgens vers geleverd wordt bij al onze restaurants door het hele land.

Alleen de beste ingrediënten gaan in het deeg, zoals hoogwaardige eiwitten, ongebleekt tarwemeel, gezuiverd water, gist en zout. Er wordt absoluut geen gebruik gemaakt van de zogeheten “deegconditioners”. Met al deze ingrediënten wordt hetzelfde originele, kwalitatief sterke deeg gemaakt dat John Schnatter vroeger ook maakte in zijn achterkamer.

Heerlijk fris en onweerstaanbare topping ingrediënten

Wat zijn de ingrediënten voor een betere pizza? Bij Papa John’s zijn onze medewerkers, service en inzet voor een betere pizza-ervaring een belangrijk onderdeel van ons recept.

Even belangrijk zijn uiteraard de onweerstaanbare topping ingrediënten die wij rijkelijk verspreiden op onze beroemde verse deegbasis. Bekijk onze video om meer te weten te komen over Papa John’s “betere ingrediënten, betere pizza”