Franchise FAQ

Hoeveel personeel heb je nodig in je winkel?

Gemiddeld worden er in een nieuwe winkel 20 banen gecreëerd, waarvan 40% full-time en 60% part-time. Waar mogelijk proberen wij standaard openingstijden te houden voor alle winkels.

Is ervaring in catering of Retail vereist?

Nee. De meeste franchisenemers hebben geen ervaring in beide sectoren. De meest succesvolle franchisenemers zijn echte ondernemers met uitstekende sociale vaardigheden.

Kan ik naast mijn vaste baan ook een franchisenemer van Papa John’s worden?

Het runnen van een eigen Papa John’s zaak vereist fulltime aandacht van de franchisenemer. Je zult al je tijd nodig hebben om te focussen op een Papa John’s winkel, waardoor een extra vaste baan helaas geen optie is.

Welk type franchise formule is Papa John’s?

Papa John’s is een hard franchise formule.

Hoe lang en waar vindt het trainingsprogramma plaats?

Om de training succesvol te doorlopen zul je minimaal 6 weken lang ons Management Training Programma volgen. De training vindt plaats in één van onze bestaande vestigingen. Je zult continu ondersteund worden door onze Franchise Trainer. Hij zal je assisteren tijdens het vinden en trainen van nieuw personeel, marketing, product, prijsstrategie en andere operationele zaken.

Hoeveel tijd zit er tussen het aanmelden als Franchisenemer en het openen van de winkel?

Dit hangt af of wij beschikken over potentiële locaties om een winkel te openen, normaal gesproken duurt het tussen de 2 en 6 maanden.

Ik heb mijn eigen grond/pand en wil vanuit hier een eigen winkel openen, is dat mogelijk?

Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe panden. Eén van onze teamleden zal beschikbaar zijn om je hierin te adviseren. Je kunt hierover contact opnemen via het volgende e-mailadres: franchise@papajohns.co.nl

Ik wil graag een winkel openen in locatie X -, is dat mogelijk?

Dit onderwerp zal besproken worden tijdens onze meetings. Op het aanmeldformulier kun aangeven welke locatie jouw voorkeur heeft.

Hoeveel bedraagt de franchise fee en royalty’s bij Papa John’s?

De franchise fee is €25.000 +BTW voor elke franchise vestiging; dit geeft je het recht om gebruik te maken van Papa John’s naam, onze systemen, marketing en aanvullende diensten. Daarnaast heb je ook recht op alle kennis, ervaring en informatie die wij in de loop der jaren hebben opgebouwd. Naast de franchisee is er ook sprake van een royalty fee van 6,5% van de netto sales en een nationale marketing fee van 5% van de netto sales.

Wat krijg ik voor mijn geld?

In de totale investeringskosten is ook een vergoeding opgenomen voor het trainingsprogramma. Ook is de marketing ondersteuning voorafgaand aan de winkel opening inbegrepen.

De grootste opstartkosten bestaan uit apparatuurskosten en uitrustingskosten. Het pakket bevat alle inventariskosten, aansluitingskosten, borden, makelaarskosten, juridische kosten, franchisevergoedingen, marketingkosten, projectmanagementkosten en pre- openingskosten.

Wat zijn de investeerkosten voor een Papa John’s winkel?

Rond de €150.000 – €180.000 (exclusief BTW) waarvan £40.000 – €50.000 uit eigen middelen is benodigd.

Hoe lang is de franchiseovereenkomst bij Papa John’s?

De franchiseovereenkomst betreft een periode van 5 jaar. Onder voorbehoud van huur en andere overwegingen.

Hoe gaat het aanmeldproces?

Na aanmelding ontvang je een eerste telefoontje. Als de eerste screening positief is zal er een persoonlijk gesprek volgen waar het hele proces tot winkelopening wordt doorgenomen. Voor meer informatie over het proces kan je ook kijken op de pagina Franchise Proces.